Politika privatnosti

U ovoj Politici privatnosti možete pronaći relevantne informacije o načinu na koji MN Media Company doo Sarajevo, sa sjedištem u Sarajevu, ulica Glođina 1 (dalje: „MN Media Company“ ili „mi“) obrađuje Vaše podatke o ličnost, našoj posvećenosti njihovoj zaštiti i pravima koja imate. Visoko cijenimo ukazano povjerenje i obavezujemo se da ćemo prema Vašim ličnim podacima odnositi u skladu sa ovom Politikom privatnosti, zakonskim i drugim propisima. Vaše lične podatke koristimo da bismo obradili Vaše porudžbine ili da bismo Vam poslali e-obaveštenje ili kontaktirali drugim putevima ukoliko ste nam za to dali saglasnost, kao i da bismo unaprijedili naše proizvode i iskustvo kupovine kod nas putem online ili telefonskog kanala prodaje. Prilikom svoje prve posjete ovom Veb-sajtu vidjećete poruku o Politici privatnosti i Politici korištenja kolačića i imate mogućnost da ih prihvatite ili da odbijete saglasnost prije nego što uđete na ovaj veb-sajt. Preporučujemo da se prije korištenja ovog veb-sjta upoznate sa ovim politikama, ali imajte na umu da one naknadno mogu biti izmjenjene ili dopunjene iz kog razloga je potrebno da im povremeno provjeravate.


LIČNI PODACI KOJE OBRAĐUJEMO


Podatke o ličnosti prikupljamo prilikom: • Prijavljivanja na naš newsletter, koji podrazumjeva obavještenja u informativne svrhe, ponude, dešavanja, promocije i bilo koje druge vijesti koje „MN Media Company“ d.o.o. želi da podjeli sa Vama; • Popunjavanja formulara porudžbenica (od strane korisnika putem interneta ili uz asistenciju operatera prilikom poručivanja putem telefona) – kada poručujete proizvode neophodno je da nam date lične podatke kako bismo obradili Vašu porudžbinu; • U zavisnosti od toga koje lične podatke želite da nam date i zavisno od svrhe svakog formulara ili načina prikupljanja ličnih podataka, prikupljeni podaci mogu podrazumjevati:
• E-mail adresu;
• Ime;
• Prezime;
• Pol;
• Adresu;
• Poštanski broj i grad;
• Telefonski broj (fiksnog telefona i/ili mobilnog telefona).
Iz Vašeg korišćenja veb-sajta pregledač šalje informacije o Vama preko naših servera uključujući IP adresu, datum i vrijeme Vaše posjete i informacije o vremenu provedenom na našim vebasjtovima, URL referera (veb-sajt sa kog dolazite); stranice koje ste posjetili na našim vebsajtovima i informacije o uređaju ili pregledaču (npr. tip i verzija pregledača, operativni sistem…) Uz to, možda ćemo prikupljati i određene podatke iz kolačića („cookies“) i sličnih automatizacija. Kliknite ovdije i provjerite našu Politiku o kolačićima za više infomacija.


SVRHA OBRADE

Prilikom unošenja ličnih podataka za potrebe korištenja usluga koje pružamo putem veb-sajta, obratite pažnju na određena polja koja smo označili kao obavezna, jer su upravo ti podaci koji su nam potrebni kako bismo bili u mogućnosti da Vam pružimo traženu uslugu ili da Vam omogućimo pristup funkciji o kojoj se radi. Molimo da uzmete u obzir da ako odlučite da nam ne učinite dostupnim takve podatke, možda nećete moći dovršiti postupak poručivanja proizvoda ili možda nećete moći da koristite sve funkcije koje nudimo. Vaše lične podatke obrađujemo u sljedeće svrhe:
• radi dostavljanja poručenih proizvoda na željenu adresu,
• rješavanja reklamacija i drugih zahtjeva korisnika,
• unapređenja brige o korisnicima naših usluga, kontrole i praćenja kvaliteta pruženih usluga,
• kako bismo Vas povremeno obavještavali o promjenama u našoj ponudi, posebnim pogodnostima, važnim promjenama naše veb- stranice.


ROK ČUVANJA

Podatke čuvamo trajno ili dok ne zatražite brisanje.

LICA KOJIMA PODACI MOGU BITI OTKRIVENI

Mi poštujemo povjerenje koje ste nam ukazali davanjem ličnih podataka i nećemo ih dijeliti ni sa kim ko bi ih iskoristio u sopstvene svrhe. Ipak, radi postizanja svrhe spomenutih u ovoj Politici privatnosti, moramo omogućiti pristup Vašim ličnim podacima i trećim osobama koja nam daju podršku u uslugama koje nudimo: • finansijskim institucijama i pružocima računovodstvenih usluga; • entitetima za otkrivanje i prevenciju prijevara; • pružaocima tehnoloških usluga; • partnerima i pružaocima usluga logistike, transporta i isporuke; • pružaocima usluga u vezi s podrškom kupcima; • partnerima i pružaocima usluga u vezi s oglašavanjem i marketingom.

BEZBJEDNOST PODATAKA

Obavezujemo se da ćemo na odgovarajući način zaštiti podatke o ličnosti od zloupotreba, uništenja, gubitka, neovlaštenih promjena ili pristupa, odnosno da ćemo preduzeti sve neophodne tehničke, kadrovske i organizacione mjere zaštite podataka, u skladu sa utvrđenim standardima i postupcima, a koje su potrebne da bi se podaci zaštitili od gubitka, uništenja, nedopuštenog pristupa, promjene, objavljivanja i svake druge zloupotrebe, kao i da utvrdimo obavezu lica koja su zaposlena na obradi, da čuvaju tajnost podataka. Sa našeg sajta linkovi mogu voditi na druge sajtove. Ne snosimo odgovornost za politiku ili procedure za zaštitu podataka, kao ni za sadržaj na ovim sajtovima, te preporučujemo da se prije korišćenja drugih sajtova upoznate sa njihovom politikom privatnosti.

POVLAČENJE SAGLASNOSTI

Ukoliko želite da ograničite komunikaciju sa nama na određene kanale komunikacije, ili za sve kanale komunikacije, to možete uraditi bez dodatnih troškova i u bilo kom momentu tako što ćete nas pozvati ili nam poslati e-mail na adresu dina@saffranex.ba ili nas pozvati telefonom na broj 033 975 680. Također, možete se i sami odjaviti iz e-mail komunikacije sa nama, tako što ćete kliknuti na link za odjavu koji se nalazi u zaglavlju ili pri dnu svakog promotivnog e-maila. Na ovaj način ćete se isključiti iz dobijanja naših e-mailova i/ili komunikacije putem drugih kanala: SMS, Vibera, štampe, kataloga. Nastojaćemo da u najkraćem mogućem roku postupimo po Vašem zahtjevu, međutim zbog tehničkih ograničenja, moguće je da ćete u periodu od 15 dana od dana Vaše odjave, još uvijek dobijate e-mailove sa marketinškim ponudama i drugim sadržajem od nas (u slučaju da je e-mail već poslan ili da je u fazi slanja) zbog čega se unaprijed izvinjavamo i molimo Vas za razumijevanje.

PRAVA LICA ČIJI SE PODACI OBRAĐUJU

U svakom trenutku imate prava da od nas zahtijevate informaciju o tome da li obrađujemo Vaše podatke o ličnosti, pristup tim podacima, kao i da zahtijevate informacije od nas, a naročito informacije o svrsi obrade, o vrstama podataka o ličnosti koji se obrađuju, o primaocu ili vrstama primalaca kojima su podaci o ličnosti otkriveni ili će im biti otkriveni, o predviđenom roku čuvanja podataka o ličnosti ili kriterijumima za određivanje roka čuvanja. Posebno naglašavamo da imate pravo da od nas zahtijevate da ispravimo ili obrišemo Vaše podatke o ličnosti, da ograničite obradu podataka i pravo da izjavite prigovor na obradu podataka. Molimo Vas da uzmete u obzir da, kad nam podatke o sebi aktivno činite dostupnim putem bilo kojeg postupka, garantujete da su oni istiniti i tačni te se obvezujete da nas obavijestite o bilo kakvim izmjenama Vaših podataka. Isključivo ćete biti odgovorni za svaki gubitak ili štetu nastalu za nas ili za bilo koju treću stranu zbog prijavljivanja pogrešnih, netačnih ili nepotpunih podataka. Molimo da se pridržavate opšteg pravila da nam morate pružiti samo Vaše sopstvene podatke, a ne i one trećih strana. Svoja prava možete ostvarivati Vaša bez troškova, slanjem poruke putem elektronske pošte na e-mail adresu dina@saffranex.ba, u kojoj ćete nas obavijestiti pravima koja želite ostvariti. Kada se Vaši podaci obrađuju u cilju ostvarivanja naših legitimnih interesa imate pravo da nam podnesete prigovor, što možete također učiniti slanjem poruke putem elektronske pošte na e-mail adresu dina@saffranex.ba. U slučaju da nađemo da je potrebno da utvrdimo Vaš identitet, možemo od Vas da zatražimo da nam dostavite kopiju dokumenta koji potvrđuje Vaš identitet. Konačno, u cilju zaštite osnovnih prava i sloboda fizičkih lica u vezi sa obradom podataka o ličnosti vrši Povjerenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisan državni organ. Ukoliko smatrate da je obrada Vaših ličnih podataka nezakonita, imate pravo da se obratite Agenciji za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini. Kontakt podaci Agencije su sledeći:
Adresa: Dubrovačka br. 6, 71000 Sarajevo
Tel: +387 33 726 250
Email: azlpinfo@azlp.ba

PROMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI

Ljubazno napominjemo da nakon Vašeg upoznavanja sa ovom Politikom privatnosti, ona može biti izmijenjena. O izmjenama ili dopunama infomacija sadržanih u ovoj Politici privatnosti, koje su relevantne za Vašu privatnost možemo da Vas obavijestimo na različite načine putem veb-sajta (npr. preko „banera“ ili “pop-up“ obavještenja) ili slanjem obavještenja na Vašu e-mail adresu. U svakom slučaju, preporučujemo da s vremena na vrijeme pročitate ovu Politiku privatnosti kako biste se upoznali sa promjenama, procijenili ih i eventualno izjavili prigovor ili se odjavili s bilo koje usluge. Datum posljednjeg ažuriranje ove Politike privatnosti biće naveden na ovoj veb – stranici.

INFORMACIJE O KOLAČIĆIMA

Koristimo kolačiće kako bismo olakšali Vaše pretraživanje na veb-sajtu, razumjeli kako komunicirate s nama i, u određenim slučajevima, kako bismo Vam mogli prikazati oglase shodno Vašim navikama u pretraživanju. Molimo pročitajte našu Politiku o kolačićima kako biste bolje razumjeli kolačiće, njihovu svrhu i druge informacije od interesa.

 

Add to cart